Wolfdog Health Info

   Tjechoslowaakse Wolfhonden

Ieder hondenras kent gezondheidsproblemen. Helaas doen er nog steeds “sprookjes” de ronde dat dit bij wolfhonden niet voorkomt, omdat dit nog natuurlijke rassen zijn.
Maar ook binnen het Tsjechoslowaakse Wolfhonden ras komen specifieke gezondheidsproblemen voor!

Op deze site willen we geïnteresseerden, eigenaren en fokkers van dit ras enig inzicht geven en informeren over de gezondheid binnen dit ras door middel van:

A. Testinformatie
Doel  en informatie over de beschikbare gezondheidstesten voor de TsW

  • Hypofysaire Dwerggroei Klik hier
  • Degeneratieve Myelopathie Klik hier

NIEUW: Het is nu door een Combitest ook mogelijk om een TsW op basis van 1 EDTA bloedmonster tegelijkertijd voor DM, Hypofysaire Dwerggroei en een aantal andere erfelijke ziekten te laten testen! Kijk voor meer info bij de Dwerggroei test en de DM test.

B. Mogelijkheid van DNA opslag en testen

  • Informatie over DNA opslag Klik hier

 C. HD, ED, ECVO uitslagen Nederlandse TsW's

Op de site van de RVBH worden de bovenstaande officiële uitslagen van de in Nederland geregistreerde TsW's vermeld.  Door het invullen van het juiste NHSB nummer, het juiste chipnummer of de corecte stamboomnaam,  kan men de info van de betreffende hond vinden.

  • Klik HIER voor de link naar de RVBH

NB
In 1991 is door de FCI besloten dat honden alleen in het land waar zij staan geregistreerd het officiële HD onderzoek kunnen ondergaan. Uitslagen uit andere landen worden dan ook niet geregistreerd en bekrachtigd door bij de FCI aangesloten kennelclubs. (en worden derhalve ook niet op stambomen van eventuele nakomelingen vermeld)

D. Gezondheid algemeen
Door eigenaren gemelde gezondheidsproblemen

E. Links
Diverse sites met gezondheidsinformatie over honden en/of specifieke informatie  over de TsW

 
.